NIEUWS

Bouke de Boer

23 september

Group of beautiful people having fun, run and jumps at sunset beach

Met Bouke in zee gaan

Werken aan je ZELFHELEND VERMOGEN
Citaat uit een boek van Deepak Chopra: “Het verbreden van de definitie immuniteit is een urgente noodzaak, omdat onze gezondheid meer dan ooit onder druk staat. Je moet zorgen dat je immuniteit niet het omslagpunt bereikt waarop stress, aandoeningen die het gevolg zijn van je levenswijze en veroudering de overhand krijgen. Nu heb je de kennis om volgens een nieuw model te leven, namelijk dat van een ZELFHELEND VERMOGEN. Hierdoor wordt je immuniteit versterkt en wordt je gezondheid gedurende de rest van je leven beschermd.”

Bewustwording, immuunsysteem

Nou ik zou zeggen, wie wil dat dan niet? Ik wel, en daarom zijn we – ons instituut NTI NLP en ikzelf – hier elke dag mee bezig, zowel in de bewustwording als met onze voorbeeldfunctie. Al meer dan 40 jaar roep ik: als elk mens 2 á 3 keer per week naar de sportschool gaat, kan dat de gezondheidszorg minimaal 50% besparen. Als we dan ook nog gezonder gaan eten, minder rood vlees eten, minder alcohol gebruiken en dan ook nog de discipline op kunnen brengen regelmatig ademhalingsoefeningen te doen en de koudetraining te gaan integreren, ja, dan spreken we over vitaliteit, gezondheid, geluksgevoel en nog veel meer en nog meer besparing van de gezondheidszorg. En mogelijk veel minder discussie over wel of niet vaccineren… Misschien goed eens op te zoeken wat het immuunsysteem voor jou doet.

Jouw Waarom
Dat is dan ook direct de ‘waarschuwing’; dat moet je wel willen. En… je krijgt net als ik opmerkingen over je leeftijd. Hé, ben jij al 73? Dat kan niet. Ja hoor, dat kan wel. Immuunsysteem, immuunsysteem, immuunsysteem. En… de discipline  (lees: je WAAROM) voor ogen houden.
Mijn WAAROM? Vreugde ervaren, mijn deskundigheid delen en mensen ondersteunen om wakker te zijn. Hoe zit dit bij jou? Waarom ben jij HIER? Ooit zei Nietzsche: “Als je een WAAROM hebt in het leven, is bijna elke HOE te verdragen.”

Met Bouke in zee gaan
Wil je het ervaren? Ga mee de zee in! We installeren ons eerst op het zand voor een intensieve ademhalingssessie van een uur, met muziek en onder mijn begeleiding. Daarna nemen we een duik in zee! Om af te sluiten bij het strandpaviljoen.
Data: zondag 26 december, zondag 2 januari 2022 (Nieuwjaarsduik), zondag 6 februari, zondag 6 maart, zaterdag 9 april.
Aanvangstijd: 8.45 uur (vanaf 8.30 uur ben je welkom, en kun je je plekje installeren)
Locatie: Egmond aan Zee, bij Evi Beach – Strandpaviljoen. Dit is het meest rechter paviljoen op strand Noord. Parkeren langs de boulevard (let op: parkeergeld vanaf 10 uur). En om het restaurant te bereiken heb je ± 5 minuten lopen nodig naar het strand. Via het duinpad: volg het korte kronkelpad vanaf de boulevard (rechts) door de duinen en neem eerste strandafgang. Via het strand: meest rechter afgang op de boulevard en wandel dan 250 meter naar rechts.

Opgave: Bouke de Boer

Centraal thema
Elke bijeenkomst heeft een centraal thema, waarop ik de muziek en begeleiding zal afstemmen:
– zon 26 december: VREDE
– zon 2 januari = Nieuwjaarsduik: HOOP, VREDE, LIEFDE en DANKBAARHEID
– zon 6 februari: VERGEVING
– zon 6 maart: VRIJN (ZIJN)
– zat 9 april: PASSIE

I.v.m. overheidsmaatregelen zullen voorlopig de sessies buiten op het strand zijn (in plaats van binnen). Zo sluiten we een ieder in. Zorg zelf voor warme kleding, evt. warm drinken, matje en mogelijk zelfs een windscherm (met meerdere windschermpjes kunnen we een kleine wal maken, waardoor minder last van de wind en beter horen van mijn stem en de muziek). Na het ademhalen en zeeduik kun je bij Evi Beach heerlijk binnen zitten en warme drankjes en dergelijke bestellen. Ik heb bewust andere apparatuur aangeschaft, waarbij het geluid van mijn stem en muziek makkelijker te horen zal zijn. En… heel belangrijk, ik laat meer mensen toe, om zo nog meer mensen in contact te brengen met hun zelfhelend vermogen. (Wordt het jou te druk en voelt dit voor jou te overweldigend, kies voor jezelf.)

Voel je welkom! Met liefde en passie en op naar nog meer ZELFHELEND VERMOGEN, Bouke

 

Liefdevol Rebelleren

Allang overweeg ik onder deze rubriek te gaan schrijven. Waarover? Over mijn verbazing, mijn verwondering en soms ook mijn verwarring. Vannacht had ik een droom, althans, dat denk ik te weten. Het kan ook Een Ongewoon Gesprek met mijn interne dialoog geweest zijn. Ik stond in het clubhuis van onze golfclub (zie foto) na de wedstrijd van de Herenmiddag op tafel. Ik sprak de mannen toe:Lieve mannen, met de kennis van het boek van Gabor Maté ‘Als het lichaam nee zegt’ en het pas gelezen boek van Deepak Chopra ‘Je zelfhelend vermogen’ ben ik compleet in verwarring. Mijn leven lang predik ik dat mensen hun eigen verantwoordelijkheid moeten nemen voor hun gezondheid en vitaliteit. Mijn ziel heeft in dit leven besloten een voorbeeldfunctie te zijn. Hoe? Door biologisch te eten. Goed op gewicht te zijn. Werken aan het cardiovasculaire systeem. 2 á 3 keer per week naar de sportschool te gaan. Elke dag in de zee, lees: koudetraining. Elke dag ademhalingsoefeningen. Al meer dan 30 jaar werken aan niet functionele overtuigingen en het opruimen van trauma’s. Weinig tot geen suiker te eten. 3 á 4 koppen koffie, op advies van Chopra. Weinig tot geen alcohol. Ceremonies om de collectieve en de karmische energie te schonen. Weinig tot geen koolzuurhoudende dranken. Door compleet niet te roken. En volgens mij waren er in de droom nog meer, die ik even niet meer kan ophalen.
En mannen, wat zie ik hier voor mij? Mannen die nog niet ‘optimaal’ het verschil weten tussen zielsgewicht en overgewicht. Mannen wiens autonome zenuwstelsel pittig in disbalans is. Mannen die spiritualiteit verwarren met (teveel) spiritualiën.
Mannen die denken dat een spuit voldoende is om niet ziek te worden. Mannen die niet in hun passie zitten. Mannen die mij teveel vragen of ik nog werk en dus niet voelen WAAROM ik HIER op aarde ben.
Mijn waarschuwing. Mannen, het lichaam heeft al vele malen NEE aangegeven. Mannen, neem je verantwoordelijkheid voor je gezondheid en je vitaliteit. Mannen werk toch aan het immuunsysteem. Mannen, ga toch met mij naar de zee.
En zo bleef ik nog een tijdje prediken. Ik gaf zelfs aan: ik kan dit nooit met zekerheid zeggen maar mogelijk staat voor jullie wel de meest vitale man van de golfclub.


Ik sloot af door te zeggen: In een vorig leven was ik vast een dominee, als ik mij zo zelf hoor. Dus mannen, tot u sprak dominee de Boer. Amen. En, mannen, mijn verzoek: Ga, en vermenigvuldig… dit gedachtengoed.
Maar helaas, in werkelijkheid kreeg ik niet de kans. Gezien het feit dat ik geen vaccinatie heb, mag ik niet in het clubhuis komen. Er staat waarschijnlijk op mijn voorhoofd: te gezond, te vitaal. Dat kunnen de mannen niet verdragen. Dus gaan we hem uitsluiten.
Welkom in de realiteit van het leven.
 bram bakker
Bram Bakker
Gevoelsarm

Eigenlijk heel pijnlijk. In zijn kwetsbaarheid deelt hij zijn pijn, frustraties, teleurstellingen, eenzaamheid en specifieke momenten van trauma’s in zijn leven. Hij stelt ook nog een vraag aan mij in zijn boek: Hoe komt het dat zoveel zorgprofessionals geen behoefte hebben om naar hun eigen proces te kijken? Mijn antwoord – natuurlijk met de ervaring van mijn eigen proces: dit heeft te maken met bewustzijn en heel veel angst.

Als ik kijk naar mijn eigen proces; bizar. Wat ik in dertig jaar als NLP-Trainer heb geleerd, met daarnaast systemisch werken en traumawerk. Ik had geen idee van het bestaan. En nog “erger”, ik leer nog elke dag. Noem het maar wakker worden. En heel veel zorgprofessionals en heel veel mensen zijn nog niet wakker.

Hier een van de reacties op mijn aankondiging dat ik het boek van Bram in ontvangst mocht nemen: ‘bescheidenheid is een uitstervende karaktereigenschap’. Ik heb de betreffende persoon persoonlijk antwoord gegeven. Mogelijk had hij een ander antwoord verwacht en mogelijk ook een andere bedoeling met zijn opmerking. Mijn reactie? Helemaal mee eens en maar goed ook.

Ik licht dit toe. Als ik de systemische wetten – binding, volgorde en geven & nemen – loslaat op de aarde, dan kunnen we stellen dat we veel te bescheiden omgaan om werkelijk in verbinding te gaan met de aarde, we zijn veel te bescheiden om de aarde de plek te geven die het verdient en zo ook te bescheiden om geven en nemen in balans te brengen. We roven de aarde leeg en maken er een zootje van. Dus a.j.b. gooi alle bescheidenheid over boord en laten we allen in onze GROOTSHEID stappen, zoals Bram en nog velen. Lees het gedicht van Marianne Williamson, wat Nelson Mandela ooit voorlas bij zijn inauguratierede. Je klein maken (te bescheiden zijn) dient de wereld niet.

Nog een reactie op mijn eerste “liefdevol” rebelleren. Naast ruim 95% mooie en ondersteunende reacties kreeg ik ook enkele andere, zoals: ‘Ik begrijp je niet’ en een met ‘Ik heb nog nooit zo’n pedant stuk gelezen’. Mijn liefdevolle, insluitende reactie: zolang wij niet begrijpen ‘zo van binnen, zo van buiten’, zullen wij onze binnenwereld spiegelen met de buitenwereld. Dat noemen we projectie. Zo heeft Bram (en ook ik) (te) lang zijn pijn en trauma’s geprojecteerd op de buitenwereld. Nog een voorbeeld van projectie: Een niet geheel onbekende Nederlander die ooit zei: ‘Ik ben pas tevreden als ik een muziektheater heb gebouwd en ik in elke stoel mijn vader zie zitten.’

En hoe dit nu te veranderen? Voorbij de angst en de schaamte de durf te hebben naar je eigen binnenwereld te gaan. Dit heeft met bewustzijn te maken. En lieve mensen, ik weet waar ik het over heb. Toen ik met NLP begon, heb ik regelmatig gezegd: NLP? wat een onzin, ik communiceer voortreffelijk. Nou, nee dus. Vanuit heel veel angst vocht ik met de buitenwereld. Ik was alleen maar bezig bevestiging te krijgen dat ik het goed deed en op de laag van de ziel elke dag bezig de bevestiging van mijn vader te krijgen. En hoe kan je o.a. dat bewustzijn vergroten? Lees het boek van Bram. Lees de boeken van Gary Zukav. Je mag ook de mijne lezen en… er schijnt in Limmen een instituut te zijn waarbij ze je in dit proces maar al te graag ondersteunen. Voorbij de angst en schaamte en voorbij allemaal ogenschijnlijk “prachtige” overtuigingen.

Welkom ‘thuis’ in Limmen.

Postadres
Oosterzijweg 8

1906 AX Limmen

Kijk hier voor de geldende
algemene voorwaarden

info@boukedeboer.nl
06 53 77 24 19
072 505 35 01 (NTI NLP)